top of page
Keresés

Műtárgy: játék a formákkal

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban. Ezúttal egy vegyes technikával készült, izgalmas alkotást helyeztünk el egy nappaliban.


Otthonaink berendezésénél döntéseinket többnyire a színek megválasztása dominálja, hiszen ezek harmóniája befolyásolja közérzetünket és a kellemes, egymáshoz passzoló színárnyalatok kombinációja javíthatja életminőségünket is.


Mégis, ha inkább a formákkal, egyedi és különleges design-nal és stílusokkal szeretnénk inkább kísérletezni, akkor sem kell megijednünk: a természetes anyagokból készült modern bútorok, a letisztult, kényelmes berendezés, illetve a fény beengedésére való törekvés garantáltan segít abban, hogy egy minimalista, mégis stílusos és korszerű otthont alakítsunk ki magunknak.


Egle Anita: Fűszálak, 2015, akril, hasított vászon, vegyes technika. Fotó: Art Advisory Budapest, Zsdrál Art

A formákkal való kísérletezéshez Egle Anita Fűszálak, 2015 alkotását választottuk. A mű egy nagyon különleges művészeti folyamatot hordoz magában: a vászon felületének sávokra való felvágása, majd a sávok elcsavarása egy egyedi, hullámvonalban váltakozó művet hoz létre, amely szinte vibrál a néző szeme előtt. Ez az elmosódott hullámszerű forma folyamatos mozgásban van miközben szemlélője elhalad mellette, így hozva létre egy nem mindennapi művészi tapasztalást.


Egle Anita munkái a kép fizikai síkja előtt-mögött-körül keletkező, illetve a szemlélő tudatában létrejövő tér, idő és mozgásfolyamatokat, az e kettő között feszülő, állandó változásban lévő rendszert vizsgálják. Pillanatok sorának, nézőpontok szekvenciáinak térbe terjeszkedő lenyomatai, melyeket a néző a kép előtti, vagy a képben létrejövő fizikai, vagy mentális mozgása által rak össze egy új, saját idő- és mozgásélménnyé. Egyszerre van jelen az egyidejűség mint egész, valamint a pillanat, mint nézőpont, rész, vagyis sűrítés és tágítás.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

15 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Kommentare


bottom of page