top of page
Keresés

Műtárgy: merész stílusok kombinációja

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban. Ezúttal egy vagány, rusztikus enteriőrhöz illő műtárgyat vizsgálunk meg közelebbről.


Ha már meguntuk a letisztult, tágas, nyugalmat sugárzó, ám kissé egyhangú modern nappalinkat, akkor érdemes olyan szoba kialakításában gondolkoznunk, amely merész, szokatlan színeket, formákat és stílusokat ötvözve élénkít és feltölt. Egy vagány szoba berendezésénél azonban sokan félnek túlzásokba esni. Pedig ezen enteriőrök vakmerősége pont a szabályok elvetésében rejlik: mély színek a falakon, a rusztikus felületek, valamint a praktikus, mégis különleges formájú bútorzat mind a merészséget hivatott fokozni. Ne féljünk a merész stílusok kombinálásától, de igyekezzünk nem telezsúfolni bútorokkal a teret – hiszen ha így teszünk, szűkebbnek érezhetjük a szobát.


Merész stílusok, magával ragadó dinamikaA hatások építkezéséhez egy élénk színeket, komplex formákat és alakzatokat ötvöző festmény a legjobb választás, amely magára vonzza a tekintetet és ott is tartja. Ilyen Részegh Botond: Becsomagolt hétköznapok (Lebegés) című lenyűgöző alkotása. Komplexitása és képi megjelenése egy olyan egyedi kommunikációs eszköztárral ruházza fel a festményt. Ezek hatására alaposabban megismerhetjük az alkotó művészetének dimenzióit. A formák szinte megelevenednek, és folyamatos mozgásban vannak, ezáltal dinamikát kölcsönöznek nemcsak a műnek, hanem az egész szobának is. A kép a szemlélőt egyszerre tartja kinn a valóságban és rántja be az alkotásba: az érzelmekre hat és a kifejezendő tartalmat helyezi középpontba.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Opmerkingen


bottom of page