top of page
Keresés

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Egy igazán karakteres és stílusos loft enteriőrben a berendezési tárgyak megválasztása is bevállalós attitűdöt igényel. Az ilyen típusú helyeken a nyers burkolatok és az építészeti elemek kiemelésével a klasszikus értelembe vett esztétikum meghaladása a cél.


A kiválasztott enteriőrre markáns színhasználat jellemző. A falfestésben használt ombre technika és a csővázrendszer feketével való kiemelése határozottságot közvetít. Az enteriőrt kemény anyagok, beton és vasszerkezetek uralják, melyeket puhítanak és finomítanak a finom anyagú textilek, a melegséget sugárzó fények és berendezési tárgyak, amelyek árnyalatban teljes mértékben belesimulnak környezetükbe, ám típusuk teljes mértékben a nyugalmas pihenést szolgálják.

Az élet organikusságáról pedig mindössze a szobanövények árulkodnak. A karakán mégis laza szobába egy olyan kortárs művészeti alkotást választottunk, mely követi az enteriőr sajátosságait. Major Ákos: Silos című, 2014-ben készült fotóján még olyan apróbb motívumokat is találunk, melyek rímelnek a berendezés vonalvezetésével.


Major Ákos 2000-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Több neves grafikus stúdióban is tevékenykedik grafikusként és art directorként. 2009 óta foglalkozik aktívan fotózással. Figyelme leginkább a tájképek iránt fogékony, de ennek a klasszikus témának egy nagyon sajátos és nagyon egyedi szempontját rögzíti. Ezek a jellegzetes kompozíciójú, szín- és tónusvilágú – természeti és városi – tájképei számos hazai és külföldi fotográfiai blogon és honlapon nagy népszerűségre tettek szert.

A Silos kompozíció egy néhány éve készített szisztematikus sorozat darabja. Major Ákos nem csak exkluzív és egzotikus országok – mint az USA vagy az Egyesült Arab Emírségek – látképeit rögzíti, hanem a jól ismert hazai tájat is képes új látószögből feltüntetni. Ezt a képet Pakson rögzítette, ahol kitűnt a környezetből a vasvázak élénk színvilága. Fotóján keresztül ezeknek az épített elemeknek a grandiózusságát és szikárságát emelte ki. A szerkezetek felépítése és a fotó kompozíciós szerkesztése egyaránt kiemeli ezeket az objektumokat hétköznapi közegükből.

A létrejött kép pedig műtárgyként installálva teljes mértékben összhangban van az extravagáns környezettel. Az enteriőr és a fotó együttese megmutatja, hogy milyen nagy hatást képes gyakorolni egy másfajta nézőpont merész bemutatása.


A rovat szakmai partnere a műtárgy.com/Art Advisory Budapest.

A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!

57 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page