top of page
Keresés

Műtárgy: a fantázia előhívása

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban. Ezúttal egy minimalista nappaliban helyeztünk el egy festményt.


A letisztult, pasztellszínekkel, kevés bútorral berendezett otthonok nyugalmas menedéket tudnak nyújtani egy hosszú, kimerítő nap után. Az ilyen típusú szobabelsőkben remekül mutat egy-egy mozgalmasabb műtárgy, főleg, ha olyan darabot választunk, amelynek sajátos üzenete van számunkra.

Az általunk választott festmény Csató József: Wanting more című alkotása, amely egy kalandos utazásra invitálja nézőjét, hiszen fantáziavilága megmozgatja a képzeletet, ezáltal a műtárgy birtokosa egy egyedi és különleges birodalmat tud kialakítani otthonában.


Absztrakt humor a minimalista térben

Csató József: Wanting more, 2022. Fotó: Art Advisory Budapest, Deák Erika Galéria
Csató József: Wanting more, 2022. Fotó: Art Advisory Budapest, Deák Erika Galéria

Csató József festészetében a figurális absztraktként, az absztrakt figurálisként jelenik meg egy olyan egyedi vizuális nyelv segítségével, amelyben az amorf formák sajátos szimbólumrendszerbe épülnek be. Jellemző festészeti technikája síkbeli munkáit plasztikussá alakítja, mintha különböző anyagok keverednének egymással a vásznon. A művek kompozíciója folyamatos mozgásban tartja a megalkotott világot, ezáltal életet lehelve a minimalista enteriőrbe.

Ebben a síkból kiemelkedő vizuális világban a humor és a játékosság, illetve a formák egyszerű nyelve találkozik egyszerre úgy, hogy a színek és formák, anyagok és textúrák boldogan hirdetik az alkotás szabadságát.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

8 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page