top of page
Keresés

Műtárgy: meditatív utazás

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban. Ezúttal egy reliefet helyeztünk el egy pihenősarokban, ahol a letisztult, fehér színek dominálnak.


Mi sem jobb, mint egy hosszú, fárasztó nap után megérkezni nyugalmat árasztó otthonunkba. Nem csak a nappali és a hálószoba lehet a kikapcsolódás helyszíne, érdemes lehet egy külön kis pihenősarkot is berendezni, amely csak és kizárólag a pihenést és lelassulást szolgálja. Ez esetben érdemes a letisztult pasztellszíneket előnyben részesíteni, mind a bútorok, mind a fal színének kiválasztásakor a meditatív hatás eléréséhez. Egy kényelmes fotellel, könyvekkel, növényekkel megpakolt kispolccal, stílusos dohányzóasztallal, valamint egy impozáns műtárggyal garantáltan nem lőhetünk mellé.


Monokróm harmónia, meditatív nyugalom


Anna Mark: R 82, 1995. Fotó: Art Advisory Budapest, Kisterem

A nyugalom megteremtéséhez Anna Mark R 82, 1995 reliefét választottuk, amely monokróm jellege miatt szinte egybeolvad a térrel, miközben építészeti elemek felvillantásával külső tereket, épületeket idéz meg. Az építészetből merített ötletekkel megvalósuló domborműveket a művész saját fejlesztésű anyagból készíti, amelynek alapja műgyanta, homok és márványpor. A műalkotást érdemes több szemszögből vizsgálni, hiszen más és más lényegét ismerhetjük meg aszerint, hogy honnan vetül rá a fény. Anna Mark műveiben a konstruktivitás és lírai absztrakció ötvöződik, amelyhez a geometria rendszerét hívja segítségül ezáltal megteremtve egy olyan természeti törvényszerűséget munkáiban, amely a világ rendjének ihlető erejében köszön vissza.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/


14 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page