top of page
Keresés

Műtárgy: modern csavar az indusztriális stílusú otthonhoz

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban.


Hatalmas, nyitott terek, téglafalak, ipari szerkezet: Az évtizedek során a lenyűgöző indusztriális stílus az elhagyatott gyárépületekből kialakított loftlakások inspirációjává nőtte ki magát, és mostanra már egy igen népszerű lakberendezési irányzattá vált. Jellemzője a vagány és kreatív berendezési megoldások, valamint a modern és letisztult formák, egy-egy vintage darabbal kiegészítve. Az iparvárosi hangulatot kölcsönző szobabelsők, illetve stúdiók egyik legfontosabb eleme a látható csövek és elszívók a mennyezeten és falakon egyaránt.


Az ipari stílus az építőanyagok és fémek láthatóságára, barna és szürke színei pedig leginkább a természetességre törekszenek. Annak érdekében, hogy a különleges anyaghasználat kiemelkedjen, a falakon érdemes kevés dekorációt elhelyezni, hogy elkerüljük a zsúfoltság érzetét. Ha azonban kicsit barátságosabbá akarjuk varázsolni az esetenként zord, rideg lakásunkat, egy melegebb színekből álló műtárgy tud leginkább passzolni az enteriőrbe.


Barakonyi Zsombor: What’s your story? című festménye


Barakonyi Zsombor: What’s your story? című festménye tökéletesen eleveníti fel a „street artot”, ami egy modern csavart kölcsönöz az indusztriális otthonhoz úgy, hogy színpalettájával harmóniában van a többi dekorációs elemmel, nem utolsó sorban mozgalmasságával pompásan kompenzálja a viszonylag nagy, sötét falfelületet.



A művész általában több képalkotói hagyományt kombinál: a festői illuzionizmust és a kalligráfiát, a minuciózus üvegfestészetet és a nagyvonalú graffitizést. A festékszóró spray-vel, illetve festékhengerrel készült képek rétegekből állnak. Elvétve még a fatábla eredeti felszíne is látszódik, ami az absztrakció helyett inkább a kép „képiségét” igyekszik bemutatni. Barakonyi előszeretettel játszik a figuratív motívumok absztrakt létrehozásával, a figuráció és az absztrakció közötti vékony határral vagy a kettő közötti átmenettel.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

18 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page