top of page
Keresés

Műtárgy: sötét falak harmóniája

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban.


A mély színek és árnyalatok karaktert kölcsönöznek bármilyen stílusú enteriőrhöz. Ezek lehetnek egy hangsúlyos bútor, például a kanapé vagy az étkezőasztal ülőgarnitúrájának alkotóelemei. A legnagyobb hatást akkor tudjuk velük elérni, ha ezek a színek a falakon köszönnek vissza a környezetünkben.


Hogyan bánjuk a sötét tónusokkal?

Az olyan sötét tónusok, mint a királykék, a vörös és a méregzöld, emelkedett és ünnepélyes hangulatot árasztanak, azonban vigyáznunk kell, hogy ne essünk velük túlzásba, ugyanis könnyen sötétté tud válni egy szoba tőlük. Ilyenkor érdemes a hangsúlyos falakat világosabb bútorokkal párosítani, hogy kontrasztosabbá váljon a szoba. Kiváló megoldást nyújthat az is, ha a padló fehérre, vagy világosabb bézsre van festve, hiszen akkor még nagyobb felülettel tudjuk kompenzálni a sötétebb falrészt.



A már eleve feltűnő falakat nem érdemes dekorációval telezsúfolni, bőven elég, ha egy-két hangsúlyosabb elemmel törjük meg a sötét mélységét. Ehhez egy színben a többi bútorhoz passzoló műalkotást választottunk, mégpedig Körösi Viktória: Hajtogatott objekt, cím nélkül munkáját, ami világos színével jól érzékelhetően kiemelkedik a falból, illetve az alkalmazott geometriai csavar úgy izgalmas és látványos egyszerre, hogy nincs szüksége túlzottan aprólékos részletekre. A szolid és egyáltalán nem tolakodó rózsaszín pedig még izgalmasabbá teszi a kompozíciót. Az alkotó munkáiban előtérbe kerülnek a háromdimenziós megoldások. Hajtogatott objekt munkái általában egy darab vászonból készülnek, valamint számára az anyag és az olajfesték egyfajta hódolat a klasszikus festészet előtt. „Alapvető geometriai formákkal dolgozom, amik már majdnem triviálisnak számítanak, azonban mégis lényegesek és univerzálisak. A legfőbb célom, hogy olyan tisztán működő műalkotásokat hozzak létre, ami arra készteti a nézőt, hogy megfejtse őket.”


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

18 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page