top of page

márc. 27., P

|

Gárdi Jenő u. 14

Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

A programon résztvevők megismerhetik a művészt és munkáit, valamint a beszélgetés keretében betekintést kaphatnak a művészi alkotófolyamatba.

Regisztráció hamarosan.
Egyéb rendezvények
Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás
Majoros Áron & Esse Bánki Ákos műteremlátogatás

Idő és helyszín

2020. márc. 27. 17:00

Gárdi Jenő u. 14, Budapest, Gárdi Jenő u. 14, 1047 Hungary

Az eseményről

Majoros Áron szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, tovább gazdagítja a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival. A többségében transzparens, néha zárt tömeget alkotó szobrainak alakjai mindenkor egyéniség nélküli, arctalan figurák: a tömeg-emberek prototípusai, valamifajta emberszabványok.  A testet és a test-hiányt megformálva, az emberi alak autentikus megjelenítési lehetőségeit kutatva valójában a lelket keresi.    

Esse Bánki legfrissebb munkáin már végletesen eltávolodik a klasszikus enteriőr-zsánerképek textúráktól fülledt atmoszférájától…itt már a terek struktúrája van fókuszban. Rendhagyó perspektívákban szétfeszített tér-elemezésein, épphogy csak megidézi a téralkotó struktúra síkjait. Dinamikus, a képmezőt szétfeszítő húrarchitektúráját, energikus kolorizmussal katalizálja…a kiállítás képválogatása meglepően egységes atmoszférát teremt. A kézenfekvő témák nem viszik kísértésbe a festőt, nem csábítja a műterem, udvar, híd története…lecsupaszított, hideg világot lát. De ezeken a képein már nem csupán indusztriális helyszínek őszinte konstrukcióit vizualizálja, itt már egy ember nélküli világ teljes pusztulás előtti csendjébe könyörtelenül hasít bele ecsetjével! A már-már kibertérszerű víziókban egyenesen érzéki izgalom, ahogy a vászon húsába feszülő húrok alól, verejtékszerűen kicsordul a festék…

 A helyszín az első emeleten helyezkedik el és nincs lift az épületben, ezt kérjük vegyék figyelembe jegyvásárlás előtt. 

Esemény megosztása

bottom of page