top of page

ART ADVISORY BUDAPEST

ART ADVISORY BUDAPEST - független művészeti tanácsadás kortárs és klasszikus műtárgyak területén magánszemélyeknek, cégeknek és irodai projekteknek.
Sokéves műtárgypiaci tapasztalat, számtalan szakmai program lebonyolítása, rengeteg személyes megkeresés és beszélgetés  mind arra engedtek következtetni, hogy egy független tanácsadási szolgáltatásra nagy igény van a mai műtárgypiacon.
Sokan riadnak meg az aukciók és kortárs galériák elsőre zárt, rejtélyes világától, keresik a támpontokat ahhoz, hogy megvegyék első műalkotásukat vagy belevessék magukat a művészeti világ forgatagába és gyűjteni kezdjenek.  Ez a folyamat nem egyszerű és nem is rövid. Szolgáltatásunk révén időt és energiát takarítunk meg Önnek azzal, hogy hatékonyan felvázoljuk a piacot, az árakat és az elérhető műalkotásokat. Együttműködünk a legnagyobb aukciósházakkal és a vezető kortárs galériákkal. Több mint 50 ezer aukciós adatot tartunk nyilván. A műtárgypiaci szakértőkkel stabil kapcsolatot tartunk és bármilyen kiegészítő műkereskedelmi szolgáltatás területén is segítséget nyújtunk műkereskedelmi szakértők bevonásával.

Kinek szól a tanácsadás?

  • Kezdő műtárgyvásárlóknak/gyűjtőknek: abban segítünk, hogy meghatározzuk közösen az igényeket és kiindulópontokat, amelyek mentén elkezdődik, majd továbbfejlődik a műtárgyvásárlás

  • Klasszikus műtárgyakat gyűjtőknek, akik nyitnának a kortárs műgyűjtés irányába

  • Műtárgybefektetőknek, akik alternatív befektetési eszközöket keresnek (meg szeretnék ismerni a kiválasztott művészek historikus adatait)

  • Műtárgytulajdonosoknak, akik szeretnének segítséget kapni műtárgyaik hatékony kezeléséhez és megfelelő karbantartásához

  • Magánszemélyeknek, akik otthonukat műalkotásokat szeretnének elhelyezni

  • Cégeknek, akik kortárs műalkotásokkal szeretnék helyiségeiket díszíteni

Rólunk mondták

„Szilvivel és az Art Advisory csapatával az otthonunk berendezése során találkoztunk. Óriási segítség volt számunkra az a széleskörű szakmai tudás, és kapcsolatrendszer, amin keresztül megismerhettünk számos művészt, galériát, alkotást. Szilviék abszolút figyelembe véve a saját elképzeléseinket, igényeinket, mégis finoman terelve vezettek végig minket azon az úton, ahol nem csak a házunk vált otthonná, de még jó befektetésekre is leltünk.”  (Ó.G.)

CSAPATUNK

KAT_7274_másolata.JPG

KOLLMANN SZILVIA

IGAZGATÓ

Közgazdász-művészettörténész, műgyűjtői család sarja, 9 éves multinacionális banki tapasztalattal és több mint 10 éves műtárgypiaci tapasztalattal rendelkezik. 2011-ben alapította és vezeti a műtárgy.com műkereskedelmi és művészeti információs- és hírportált. A Műtárgyak Éjszakája Fesztivál és a Műtárgybefektetési Konferencia projektek vezetője. A METU oktatója, a Werk Akadémia és a Bankárképző vendégelőadója. A tanácsadás keretében személyesen áll ügyfelei rendelkezésére.

Horvath_Lilla_TLS.jpg

HORVÁTH LILLA 

TANÁCSADÁSI KOORDINÁTOR

Közgazdász, festménybecsüs. A műtárgy.com művészeti és partnerkapcsolati vezetője, a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál projektmenedzsere, az Art Advisory Budapest tanácsadási koordinátora. Hatékonyan menedzseli a partner- és ügyfélkapcsolatokat.

_DSC3960.jpg

SERGEY GLEKOV

MŰTÁRGYPIACI SZAKÉRTŐ

Műtárgypiaci szakértő, aki korábban a Skate’s Art Market Research kutatásvezetője volt, ahol piackutatással, piaci elemzések írásával és a műtágypiac teljesítményének a mérhetőségével foglalkozott. Munkájában a műtárgypiac gazdasági elemzésére specializálódott Glakov alkalmazott matematikus és Budapesten végezte el a CEU Business School MBA képzését.

Partnereink művészettörténészei valamint a műtárgypiac kiemelkedő, független szakértői.

bottom of page