ART ADVISORY BUDAPEST

ART ADVISORY BUDAPEST - független művészeti tanácsadás kortárs és klasszikus műtárgyak területén magánszemélyeknek, cégeknek és irodai projekteknek.
Sokéves műtárgypiaci tapasztalat, számtalan szakmai program lebonyolítása, rengeteg személyes megkeresés és beszélgetés  mind arra engedtek következtetni, hogy egy független tanácsadási szolgáltatásra nagy igény van a mai műtárgypiacon.
Sokan riadnak meg az aukciók és kortárs galériák elsőre zárt, rejtélyes világától, keresik a támpontokat ahhoz, hogy megvegyék első műalkotásukat vagy belevessék magukat a művészeti világ forgatagába és gyűjteni kezdjenek.  Ez a folyamat nem egyszerű és nem is rövid. Szolgáltatásunk révén időt és energiát takarítunk meg Önnek azzal, hogy hatékonyan felvázoljuk a piacot, az árakat és az elérhető műalkotásokat. Együttműködünk a legnagyobb aukciósházakkal és a vezető kortárs galériákkal. Több mint 50 ezer aukciós adatot tartunk nyilván. A műtárgypiaci szakértőkkel stabil kapcsolatot tartunk és bármilyen kiegészítő műkereskedelmi szolgáltatás területén is segítséget nyújtunk műkereskedelmi szakértők bevonásával.

Kinek szól a tanácsadás?

  • Kezdő műtárgyvásárlóknak/gyűjtőknek: abban segítünk, hogy meghatározzuk közösen az igényeket és kiindulópontokat, amelyek mentén elkezdődik, majd továbbfejlődik a műtárgyvásárlás

  • Klasszikus műtárgyakat gyűjtőknek, akik nyitnának a kortárs műgyűjtés irányába

  • Műtárgybefektetőknek, akik alternatív befektetési eszközöket keresnek (meg szeretnék ismerni a kiválasztott művészek historikus adatait)

  • Műtárgytulajdonosoknak, akik szeretnének segítséget kapni műtárgyaik hatékony kezeléséhez és megfelelő karbantartásához

  • Magánszemélyeknek, akik otthonukat műalkotásokat szeretnének elhelyezni

  • Cégeknek, akik kortárs műalkotásokkal szeretnék helyiségeiket díszíteni

CSAPATUNK

KAT_7274_másolata.JPG

KOLLMANN SZILVIA

IGAZGATÓ

közgazdász-művészettörténész, műgyűjtői család sarjaként, 9 éves multinacionális banki tapasztalattal és több mint 10 éves műtárgypiaci tapasztalattal rendelkezik. 2011-ben alapította és vezeti a műtárgy.com vezető műkereskedelmi és művészeti hírportált. A Műtárgyak Éjszakája fesztivál igazgatója, a Műtárgybefeketés.hu és Műtárgykonferencia.hu projektek vezetője. Személyesen áll ügyfelei rendelkezésére a tanácsadás keretében. Speciális igény esetén, további szakterületeken (jogi, pénzügyi, adó, művészeti szakágak) történik szaktanácsadás az érintett szakértők bevonásával.

IMG-0697.JPG

SZABÓ ANDREA 

TANÁCSADÁSI KOORDINÁTOR

esztéta, 2016. óta a műtárgy.com művészeti és értékesítési koordinátora. A Műtárgyak Éjszakája projektmenedzsere, festménybecsüs, az ART ADVISORY BUDAPEST tanácsadási koordinátora. Aktívan követi a kortárs művészeti közéletet.

tünde.jpg

SIPOS TÜNDE

MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZ

A Ludwig Múzeum kurátoraként kortárs kiállítások szervezésével foglalkozik. Rendszeresen vezet
tárlatvezetéseket, műterem látogatásokat és publikál különféle művészeti témákban. Korábban
műkereskedelemben dolgozott műtárgy-és ékszerbecsüsként. Tapasztalattal rendelkezik műtárgyak
értékbecslésével, figyelemmel kíséri az aktuális műtárgypiaci jelenségeket, melyeket előadásaiban is
ismertet. Jelenleg is foglalkozik árverésekhez kapcsolódó feladatkörök megszervezésével és
lebonyolításával. Átfogó rálátása segíthet ügyfeleinknek mind a kortárs, mind a klasszikus műtárgyak
körében.

_DSC3960.jpg

SERGEY GLEKOV

MŰTÁRGYPIACI SZAKÉRTŐ

műtárgypiaci szakértő, aki korábban a Skate’s Art Market Research kutatásvezetője volt, ahol piackutatással, piaci elemzések írásával és a műtágypiac teljesítményének a mérhetőségével foglalkozott. Munkájában a műtárgypiac gazdasági elemzésére specializálódott Glakov alkalmazott matematikus és Budapesten végezte el a CEU Business School MBA képzését.

Partnereink művészettörténészei valamint a műtárgypiac kiemelkedő, független szakértői.