top of page
Keresés

Hova került a műtárgy? – Romvári Márton festménye a HLBS Network irodájában

A műtárgy tünékeny természetű: egy-egy kiállítás vagy aukció során felbukkan, azonban a vásárlást követően rögtön el is tűnik a közönség szeme elől. Az Art Advisory Budapest legújabb sorozatában olyan műalkotásokat mutatunk be, amelyek megtalálták végleges helyüket otthonokban, irodákban és gyűjteményekben, ezzel inspirálva a műtárgyvásárlás és gyűjteményépítés előtt állókat.


A HLBS Network irodaházának belső tere Forrás: Az Év Irodája honlapja

A HLBS Network cégcsoport kiváló minőségű alapanyagokból előállított étrend-kiegészítő termékeket, funkcionális élelmiszereket és kozmetikumokat forgalmaz. Az egészséges, boldog és minőségi élet híveként fogyasztói mellett munkavállalóinak mindennapjait is szeretné ebben a szellemben támogatni. Többek között ezért is költözött a HLBS Network 2020 januárjában új irodába, amelynek teljes körű tervezése a HLBS Network egyik tulajdonosának, Gábriel Péternek a munkáját dicséri. Az ő irányításával a cég vezetősége rendkívül sok időt és energiát fektetett abba, hogy az új irodai környezet minden munkavállaló igényét kielégítse.


Az iroda belsőépítészeti kialakításában a nyugodt és harmonikus környezet megteremtésére törekedtek, amely a munkavégzést segíti. A rendezett belső terek az eleganciát és az áttekinthetőséget helyezik fókuszba az arculati elemek, valamint a visszafogott színek és textúrák enteriőrbe való becsempészésével.


Romvári Márton alkotása a HLBS Network tárgyalótermében. Forrás: Az Év Irodája honlapja

Az iroda több helyiségét ékesítik Romvári Márton munkái, amelyek közül kiemelkedik a tárgyalóteremben található festménye (Cím nélkül, 2018). A szoba letisztult esztétikája gyönyörűen kiemeli az alkotás felemelő és meditatív jellegét. Az organikus struktúrák a természetesség jegyeit csempészi vissza a mesterséges környezetbe, amely akár kreativitás- és gondolkodás-serkentő funkcióval is rendelkezhet.


Romvári Márton: Cím nélkül, 2018, akril, lakk, falap, 100 x 140 cm. Forrás: Márton Romvári (martonromvari.com)

Romvári Márton festészetében a természet és a valóság rejtett oldalának feltárása jelenik meg biomorf sejtekre, organizmusokra emlékeztető alakzatok segítségével. Képeinek szándéka a zárt, organikus rendszerek által megelevenített lüktető erők bemutatása. A lakkal készülő alkotásokon a formákat légies átlátszóság jellemzi, valamint egy pillanatnyi feszültség és izzó színek, amelyekbe a tekintet elmerülhet, ezáltal a világ folyamatos mozgásának, az egyensúly nagy rendszerének csak egyetlen pillanatát igyekszik a művészet eszközeivel megjeleníteni.


Romvári Márton munkáiról itt lehet érdeklődni.


Ha szívesen látnád rovatunkban a Te otthonodat, irodádat ékesítő műtárgyakat, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@artadvisory.hu címen!


Szerző: Art Advisory Budapest



76 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page