top of page
Keresés
Szerző képeArt Advisory Budapest

Műtárgy: energia a hétköznapokra

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban.


Tökéletes otthoni iroda

Ki mondta azt, hogy otthon nem lehet hatékonyan dolgozni? A tökéletes otthoni iroda megteremtéséhez elengedhetetlen egy megfelelően kialakított dolgozósarok, amely nyugodt és kellemes hangulatot áraszt. Ez segít abban, hogy minél jobban tudjunk feladatainkra és a munkára koncentrálni. Természetesen van néhány alapszabály, amit érdemes betartanunk, ha „home office”- ról van szó. A szoba ezen szegletében érdemes kevés, de praktikus berendezési tárgyat elhelyezni. Törekedjünk egy nagyobb fehér tér kialakítására, ami segíti a gondolkodást és a kreativitást.

Ám ha egy kis inspirációra, lendületre vágynánk, célszerű friss színeket és mintákat becsempésznünk a sablonos irodai berendezés közé, ami magára vonzza a tekintetet. Ez az apró trükk serkenti az agyműködést, és a pezsgő színfolt kiváló kontrasztot alkot az egyszerű, modern berendezéssel, ezenkívül kikapcsolódást jelenthet a szemnek is a folyamatos terhelés alól.

Ehhez az inspirációhoz olyan kortárs festményt választottunk, amely színeivel nem túlságosan hivalkodó, mégis uralja a fehér falfelületet. A műalkotás mozgalmassága energizáló hatással lehet ránk. Mora Imi: Fieldwork absztrakt alkotása a mozgás, átalakulás, változás képét helyezi előtérbe, amely motiváló hatású, valamint akár egy új nézőpontot is fellebbenthet számunkra, amely a problémamegoldásban lehet nélkülözhetetlen.


A képzőművészt az élet összetettsége foglalkoztatja: a mozgás, a szín és az anyag átlényegítése szinesztétikus érzetté. Alkotásaiban a szerkezetet tudatosan építi, a forma azonban szabadon alakul, megőrzi az anyag és a mozgás fizikai minőségének és a jelenvalóságnak a képzetét és mozzanatait, illetve a tudat és az érzet behatárolt területét mitikus terekké alakítja.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

17 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page