top of page
Keresés

Műtárgy: milyen kép való egy modern stílusú lakásba?

Frissítve: 2019. aug. 6.

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakkal ismerkedhetnek meg olvasóink és láthatják, hogyan illeszkedhetnek be ízlésesen az otthonunkba, ezzel együtt pedig a mindennapjainkba.

Elegáns, letisztult, komfortos – a modern, nagyvárosi lakberendezési stílus ismérvei. Nincs szem előtt semmilyen felesleges bútor, kiegészítő vagy bármi más, amely megzavarná a harmóniáját. Itt mindennek megvan a maga helye, ahol az egyedi, otthonos hangulatot a jól irányított fényekkel, a megfelelően kiválasztott színekkel, a minőségi anyagok játékával teremtik meg.


A modern, nagyvárosi stílusú otthon öltözéke


Egy ilyen stílusú enteriőrbe választottuk Konok Tamás a Belső térbeliség című kompozícióját.

Konok Tamás az egyik legismertebb kortárs magyar festőművész, akinek művészete világszerte is méltán népszerű. A ma is aktív alkotónak már 1995-ben a Ludwig Múzeum életmű kiállítást rendezett, mindemellett a Nemzet Művésze címmel és Kossuth-díjjal is kitüntették. Feleségével, Hetey Katalinnal Párizsban és Zürichben is huzamosabb ideig éltek és alkottak. Festészetét áthatja egyfajta építészeti rend és lírai érzékenység. Művein tükröződik ars poeticája: „Hiszem, hogy a rend a szabadság összhangzása.”

A Belső térbeliség (1973) című műve egyedi stílusának legjellemzőbb vonásait hordozza. A festmény dimenziókon átható precíz vonalvezetése még inkább kiemeli környezete építészeti elemeinek stílusosságát, és enteriőrjének letisztultságát. Konok Tamás minden alkotása kifinomult ízlésvilágot és racionális gondolatiságot közvetít.

A letisztult, nagyvárosi enteriőrbe illesztve jól tükrözi az itt lakók innovatív gondolkodásmódját, megbízható precizitását és választékos esztétikai érzékét.

A rovat szakmai partnere a műtárgy.com/Art Advisory Budapest.

A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért, valamint látogass vissza a www.lakaskultura.hu-ra, ahol új lakásokkal, tippekkel várunk minden nap!

16 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page