top of page
Keresés

Műtárgy: orientális atmoszféra

Sorozatunkban kortárs műtárgyakat mutatunk be és azt szemléltetjük, miként mutatnak, miként öltöztetik otthonunkat ezek a darabok a mindennapokban. Ezúttal egy izgalmas kerámiát helyeztünk el egy nappaliban.


Az egzotikum, illetve különböző kultúrák becsempészése az otthonba szinte bevett szokássá vált az enteriőrök berendezésénél. Pláne akkor, hogyha egy szívünkhöz közel álló tárgy hordozza akár egy utazás, egy életszakasz, egy szeretett személy vagy egy történet emlékét. Egy letisztult, modern nappaliban pedig a színes és izgalmas formák és alakzatok is bátran tudnak érvényesülni. Lássuk, mi történik, ha egy izgalmas kerámiát helyeztünk el egy nappaliban.


Jót tesz a belső térnek a különlegesség


Husz Ágnes Flame II., 2021, kerámia. A Zsdrál Art Galéria jóvoltából.

Enteriőrünkbe ezúttal Husz Ágnes Flame II, 2021 kerámiáját választottuk. A művész agyaggal dolgozik, és a munkafolyamat számára maga a ritualitás és mindennapi utazás. Szobrait egyedi módon, kézzel nyújtott agyag szalagokból építi fel. Tárgyait szabadon formázza, akárcsak egy háromdimenziós rajzot. A dohányzóasztalon elhelyezett műtárgy a szoba központi elemévé válik, miközben magával ragadó különlegességet nyújt a belső térnek.


Japán kultúrája és filozófiája vegyült bele az agyagba

Az agyagszalagok keleties formája nem véletlen, hiszen a művész csaknem 30 éve él Japánban. Ennek a gyönyörű országnak a kultúrája és filozófiája természetesen vegyül az eredeti énjével, és így születnek a kelet-nyugat ötvözetű alkotásai. Munkáival szeretne kíváncsiságot kelteni és az alkotás közvetítésével arra késztetni a szemlélőt, hogy elgondolkozzon a természet és az emberiség kapcsolatáról, és annak elemi jelentőségéről.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

8 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page