top of page
Keresés

Műtárgy: színharmónia a nappaliban

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be és szemléltetjük, hogyan mutatnak jól a mindennapokban.


A nappali a lakás legmozgalmasabb állomása: itt tud összeülni a család egy hosszú nap után, vagy a hétvégén, itt fogadjuk a vendégeket, ha összejövetelt tartunk, valamint a kanapén elnyúlva akár az esti kikapcsolódást is szolgálhatja. De mi teszi ezt a szobát olyan hívogatóvá, hogy a végén mindig itt kötünk ki?


Sok nappalit meghódítottak a fehér falak. Nem meglepő, hiszen világosabbá varázsolja a szobát, illetve a fehérhez sokkal könnyebb feltűnő, színes bútorokat és dekorációt választani. A kanapét a nappali ékkövének tekinthetjük, mivel ez általában a szoba központi eleme. Érdemes egy nagy, kényelmes és nem mellesleg stílusos darabot választanunk, hogy még csábítóbb legyen a pihenés a nappaliban.


Ehhez a nappalihoz bátran választhatunk egy olyan műtárgyat, amely részletgazdag, és gyorsan magára vonzza a tekintetet, ezzel megtörve az alapvetően semleges, egységes teret. Az absztrakt kép kiválóan mutat az ilyen stílusú enteriőrben, azonban akár egy-egy mozgalmasabb tájképet is elhelyezhetünk kanapénk fölé.


Mircea But: Study of movement and light


Választásunk Mircea But: Study of movement and light című műalkotására esett. Színei tökéletes harmóniában vannak a kanapé színével, ezáltal garantáltan a szoba leginkább magával ragadó részévé válik.



A román festő művészetében különböző területek és anyagok keverednek (például akril, szórófesték, kollázs és fotó), annak érdekében, hogy minél inkább kísérleti hatást tudjon elérni. Számára az alkotási folyamat ugyanannyira fontos, mint az elkészült mű, hiszen minden egyes munka egy új felismerést képvisel. Együtt pedig mindegyiknek megvan a maga helye az életműben, egy teljes puzzle-t alkotva.


Ha kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

58 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page